9 Puzzles That Might Keep You Up All Night

Some research has proven that solving riddles and puzzles is exceptionally beneficial for your brain. It sharpens your mind, improves your memory, and teaches you to pay attention to small details. And it’s simply fun. Enjoy these riddles with a little twist.

Read all the information, the answer is right there. In some puzzles we deliberately included more details than necessary, you just have to fish out what you need. Good luck.

1. Puzzles: A ladder mystery

3

Paul was standing on a 25m ladder. He slipped from the ladder and fell on the ground. But he didn’t die or get badly injured.

>>> life of celebrities

Question. How is this possible?

Puzzles

Answer:

4

Paul was standing on the bottom rung of the ladder.

2. Puzzles: Candle mystery

1

Once an old man and his 3 daughters lived in a village. One day the old man got very sick so Death came to take his spirit. The oldest daughter asked Death to let her father live for 2 years and Death agreed. 2 years later Death returned, the second daughter appealed and Death agreed to grant the old man one more year.

A year later Death returned and now the youngest daughter came with a candle and asked Death to allow her father to live until the candle in her hand burned out. Death agreed. As the youngest daughter planned, Death never returned.

Question. How did she plan it?

Puzzles

Answer:

2

The youngest daughter blew out the candle after Death left and the candle never burned out.

3. Puzzles: Coins mystery

5

You have 2 buckets of water, inside the 1st bucket the temperature of the water is 25ºC, inside the 2ndbucket the water is 25ºF. You drop a coin into each bucket from the same height and they hit water at exactly the same time.

Question. Which coin touches the bottom first?

Puzzles

Answer:

6

The coin in the 1st bucket. At 25ºC water is liquid, while at 25ºF it turns into ice.

>>> celebrity entertainment gossip at http://gwcaia.com/

4. Puzzles: An apple mystery

9

There are 10 people in a room and each person can see the entire room and everyone else. You want to place an apple so all but one person can see it.

Question. Where would you place the apple in the room?

Puzzles

Answer:

10

Place the apple on anyone’s head.

6. Puzzles: Car vs car

11

There are 2 cars, the blue car is going 60mph and the red car is going 40mph. They both started at the same time however they still cross each other at some point.

Question. How is that possible?

Puzzles

Answer:

12

They are travelling in opposite directions.

7. Puzzles: Apple tree mystery

13

2 friends Ann and Mary went for a bush walk. Suddenly heavy rain started, the girls saw an abandoned house and decided to get shelter in the house. When the rain stopped, the friends were dry but very hungry. So, they went different ways to find fruit.

Ann found an apple tree but when she ate an apple she turned into the tree. Half an hour later Mary got there and she heard someone say: “Your friend turned into a tree, you must find her to bring her back. You only have one chance. If you get it wrong, your friend will remain a tree forever.”

>>> Marilyn Monroe’s beauty: Ticket to freedom

Question. How can Mary find out which tree is her friend?

Puzzles

Answer:

14

Since it rained half an hour back, all the trees in the forest must be wet. The only tree that is not wet is Mary’s friend Ann.

8. Puzzles: Which man is carrying the most weight?

15

 

Puzzles

Answer:

The man in the middle has to carry 25% more weight.

Have you cracked them all? Tell us about it in the comments and share these puzzles with your friends so we can all have some fun.

9. Grass mystery

7

In a field, there is a patch of magic grass, which doubles in quantity every day. If on day one it’s one patch of grass, on day 2 there will be 2 patches and so on. It takes 10 days for the grass to cover the entire field.

Question. How long will it take for it to cover half of the field?

Puzzles

Answer:

8

The grass doubles in quantity every day, so on the 9th day it will be half the quantity it is on the 10thday. Hence the half of the patch will be covered on the 9th day.

More: ‘THE WALKING DEAD’ IN SEASON 9: STAR ANDREW LINCOLN TO LEAVE MOVIE

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *